• 050 - 549 26 27
  • info@metaalcentrumdunning.nl

Elektrisch remsysteem

Elektrisch remsysteem schamelwagens

Sinds 2014 is het niet meer mogelijk om schamelaanhangwagens te leveren met de “traditionele” oplooprem. Dit vanwege de wetswijzigingen binnen de EU.

Naar aanleiding hiervan is het elektrisch remsysteem ontwikkeld. Dit remsysteem zorgt ervoor dat de schamelaanhangwagen gedoseerd geremd wordt op basis van een berekening die door de remcomputer gemaakt wordt. Deze remcomputer bepaald remkracht op basis van vertraging van de aanhangwagen en het gewicht dat op de aanhangwagen wordt vervoerd. Hierdoor remt de aanhangwagen altijd voldoende en nooit te veel. Tevens remt de aanhangwagen onafhankelijk van het trekkend voertuig. Dit komt ook de veiligheid ten goede als u in een bocht moet remmen.

Om gebruik te kunnen maken van het elektrisch remsysteem op schamelaanhangwagen dient er een kleine aanpassing aan het trekkend voertuig te worden gedaan. Vanuit de wetgever is het verplicht gesteld dat het elektrisch remsysteem wordt aangestuurd vanuit een losse 3-polige stekker. Het aanpassen en opbouwen van deze stekker op het trekkend voertuig duurt zo’n 2 tot 2,5 uur. Dit kunnen wij voor u verzorgen, maar ook uw eigen garage of technische dienst kan dit voor u uitvoeren.

Heeft u vragen over het elektrisch remsysteem, de aanpassingen aan het trekkend voertuig of onze buizenwagens? Neemt u dan gerust contact met ons op, we vertellen u er graag meer over. 050 – 549 26 27 / info@metaalcentrumdunning.nl.